Opis
Zastosowanie:
- do potraw mięsnych (głównie wołowiny i dziczyzny), idealne do peklowania mięsa, zup (fasolowa, grochowa, żur, kapuśniak, ziemniaczana), flaków
- wzbogacają smakowo sosy, gulasze, galarety, gotowane ryby, raki, kraby
- wspaniały dodatek do marynat ogórków, buraków, kapusty, mięsnych, rybnych, grzybów
- nadaje aromat w rosołach, daniach duszonych, pieczeni
Ciekawostki:
- działa odstraszająco na szkodniki typu wołki zbożowe, karaluchy (wystarczy kilka listków laurowych włożyć do pojemnika np. z ryżem, mąką, można też wkładać je do szuflad i szaf)
- warto wiedzieć że liście laurowe powinno się dodawać na początku gotowania i wyciągać je z potrawy przed podaniem, po to aby nie nadały gorzkawego posmaku
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?